Dua hari hilang ayah ditemui meningg4l terb4kar 6gambar

Palong : Dua hari hilang ayah ditemui meningg4l terb4kar 6gambar Seorang anak tidak menyangka kehilangan ayah nya sejak sabtu lalu berakhir dengan berita pilu apabila disahkan oleh pihak berkuasa yang ayah nya terlibat kemalangan maut terbakar bersama kereta nya.

Pada sabtu lalu Radzuan Bin Jaklan, 63, telah keluar dari rumah nya di Palong 8 kesuatu arah yang tidak pasti yang membuat kan seluruh keluarga nya bimbang akan kehilangan nya.

Mengikut anak nya Nasharuddin Raduzan operasi mencari ayah nya dimerata tempat termasuk di Gemas, Bahau dan Kuala Pilah dia membuat keputusan untuk memohon bantuan media sosial disamping bantuan pihak berkuasa.

Namun hari ni pencarian tersebut berakhir apabila sebuah kereta jenis Proton Gen 2 ditemui sedang marak terbakar di jalan Palong 8 ke Palong 4 sehingga lah pihak bomba berjaya memadam kebakaran tersebut dan terdapat satu mangsa yang rentung terbakar bersama kereta Gen 2 tersebut.

Ya Allah Ya Tuhanku, Ampunilah Dia, Maafkanlah Dia, Kasihanilah Dia, Lapangkanlah Kuburnya, Jadikanlah Kuburnya Seperti Sebahagian Dari Taman-Taman Syurga, Berikanlah kekuatan Dan Ketabahan Kepada Ahli Keluarganya…
Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan semoga rohnya dicucuri rahmat
… Salam Takziah.

Anak mangsa telah sahkan identiti yang mangsa tersebut adalah ayahnya,dalam pada itu Harian Metro melaporkan pemandu ditemui rentung selepas kereta dipandu terbabit dalam kemalangan dan terbakar di Jalan Besar Palong Lapan, Jempol pagi ini.

Ketua Operasi Balai Bomba dan Penyelamat Bandar Seri Jempol Mohd Hazreen Mohd Zahar berkata, pihaknya menerima panggilan mengenai kejadian jam 9.59 pagi.

Menurutnya, operasi membabitkan dua jentera termasuk bantuan dari Balai Bomba dan Penyelamat Bahau dengan kekuatan 13 pegawai dan anggota.

“Kebakaran membabitkan sebuah kereta yang terbabas, dan kenderaan itu musnah 100 peratus.

“Kita menemui seorang pemandu rentung di dalam kereta berkenaan. Kita mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mengeluarkan mayat mangsa dan diserahkan kepada polis,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Semoga keluarga nya Nasharuddin tabah sungguh pilu apa yang berlaku pencarian anak ini yang ayah hilang berakhir pilu. Al fatihah.