Dr Hatta melambung dilanggar digarisan zebra 8gambar

Kuching : Dr Hatta melambung dilanggar digarisan zebra 8gambar setelah beberapa jam bertarung nyawa di HUS dijemput ilahi,utusan Borneo melaporkan seorang Doktor pegawai veterinar meninggal dunia akibat kecederaan parah selepas dilanggar motosikal ketika menyeberang jalan di Satok, di sini pada Selasa.

Mangsa dikenali sebagai Dr Mohammad Hatta Mohamad Ramlee berasal dari Jalan Astana, Petra Jaya.

Salam takziah buat Dr Hatta Ramlee, beliau telah meninggal dunia petang tadi. Walaupun hanya berkawan di alam maya dan sering kali bertukar pendapat, saya percaya arwah seorang yang baik. Semoga rohnya dicucuri rahmat-Gisele Rimong Lidom

Al-Fatihah utk Dr. Hatta Ramlee..
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama golongan yg beriman…

Seorang yang baik hati dan peramah orangnya…
Salam takziah utk korga Allahyarham-Nor Jelitawanis

Ziarah terakhir Allahyarham dr hatta Ramlee.
Dr, kitak slalu mdh u alone in this world, tapi nak, rami ada org ngagak ktk dr, sampey jauh2 tempat parking. Cuaca pun mendung neman ngantar kitak, semua org bersedih, sebab kitaklah bos yg paling humble down to earth, sik kira siapa, kitaklah selalu menceriakan org lain, advice young generation mcm kmk org. Semoga kitak ditempatkan dikalangan para mujahidin, husnul khotimah. Al fatihah.
16/4/2019-Meeya Zamelia Shafina

dr-hatta-melambung-dilanggar-digarisan-zebra-8gambar

dr-hatta-melambung-dilanggar-digarisan-zebra-8gambar

dr-hatta-melambung-dilanggar-digarisan-zebra-8gambar

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Sarawak Superintenden Alexson Naga Chabu berkata dalam kejadian sekitar 1.20 tengah hari itu, mangsa yang melalui lintasan zebra, Jalan Kulas dilanggar sebuah motosikal yang datang dari arah Jambatan Satok menuju ke Jalan P. Ramlee.

“Akibat kemalangan menyebabkan pejalan kaki (mangsa) terlambung ke hadapan, manakala penunggang motosikal terjatuh dari motosikal dan tertiarap di jalan raya.

“Pejalan kaki bagaimanapun disahkan meninggal dunia semasa dirawat di Jabatan Kecemasan dan Trauma Hospital Umum Sarawak (HUS) pada pukul 8.11 malam,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambahnya, penunggang motosikal, 22, dilaporkan masih menerima rawatan di HUS.

Siasatan lanjut kes masih dijalankan di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Permergian nya mengudang pilu arwah seorang yang sangat baik dan amat penyayang kepada binatang terutama kucing, semoga rohnya tenang disana dan keluarga nya tabah jasad selamat disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Semariang .Al fatihah.