Doakan Mr Grey .. Fendy Bakry kini di ICU hidap pneumonia doktor bius dan tidurkan dia (10Gambar)

Loading...

Alor Setar : Doktor terpaksa rehatkan Mr Grey atau nama sebenar nya Fandy Bakry kerana alami masalah batuk dan serangan sakit dada.

Dia juga disahkan hidap simptom ‘pneumonia’ (paru-paru berair) dan kini dirawat di ICU, doktor terpaksa bius dan tidurkan nya dengan memasukan oksigen sebagai alternatif  bagi menormalkan pernafasan penafasannya.

Dalam pada itu Pengurus kepada Fendy Bakry iaitu Fadzil Zahari menafikan pelakon drama Mr Grey itu sedang tenat di hospital.

Pelakon terbabit kini dilaporkan berada di wad Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar.

Melalui kenyataan media disampaikan Fadzil semalam, Fendy dilaporkan tidak mengalami masalah koma atau tenat seperti didakwa umum.

“Sebaliknya doktor merehatkan Fendy dari sebarang tindakan refleks seperti batuk atau bersin dengan bius untuk mengelak jangkitan penyakit lain seperti lelah sekiranya dia batuk secara semulajadi.

“Pihak keluarga amat berduka cita dengan perkembangan khabar angin dibuat oleh pihak tidak bertanggungjawab apatah lagi pihak yang tiada kepentingan pun terhadap perkembangan kerjayanya selama ini,” katanya.

Fadzil mendakwa pihak keluarga Fendy masih menghormati keputusan perubatan dan tidak mendahului kenyataan doktor dan pengurusan rasmi mengurus kerjaya Fendy.

Berkongsi maklumat perkembangan kesihatan Fendy, Fadzil berkata pelakon itu hanya menjalani rawatan susulan biasa di hospital berkenaan, semalam.

Bagaimana pun, terdapat simptom batuk ketika rawatan susulan dijalankan.

Hasil pemeriksaan doktor mendapati terdapat simptom ‘pneumonia’ (paru-paru berair) lalu dia diletakkan di bawah pemerhatian doktor.

“Oleh kerana simptom itu tidak dapat dirawat segera disebabkan batuk dan serangan sakit dada yang mengganggu proses rawatan pemulihan pneumonia, doktor memutuskan untuk merehatkannya dengan bius serta memasukkan oksigen sebagai alternatif pernafasan normal untuk mengelak sesak nafas berpanjangan atau mendapat serangan asma.

“Disebabkan itu juga, dia kini diletakkan pada tahap unit rawatan intensif (ICU) di hospital sama,” kata Fadzil.

Katanya, pengurusan hospital turut menetapkan garis panduan disebabkan ‘kehadiran luar biasa’ pelawat ke HSB ekoran tersebar laporan Fendy dirawat di hospital terbabit dan kawalan lawatan diperketatkan hanya untuk ahli keluarga terdekat.

Katanya, hal itu bertujuan memastikan privasi rehat dan urusan pasukan perubatan berjalan lancar.

Fadzil yang juga suami kepada pelakon Yana Samsudin berharap semua pihak dapat memberi ruang kerjasama serta privasi kepada pelakon di bawah pengurusannya menjalani rawatan dengan selesa.

Semalam, Harian Metro melaporkan pelakon terbabit berada dalam keadaan stabil dan di bawah pemantauan doktor selepas dipercayai mengidap sakit buah pinggang dan jantung.

Sama-sama kita doakan Mr Grey atau Fandy yang merupakan seorang pelakon yang berbakat kuat dan dia akan kembali pulih seperti biasa semoga seluruh keluarganya tabah.