Akim dilngg4r lari pergimu hari jumaat 8Gambar

Batu Caves : Akim dilngg4r lari pergimu hari jumaat 8Gambar Seorang bapa kepada 3 cahaya mata m4ut apabila motosikal yang ditunggang nya dilangg4r oleh sebuah lori dalam kejadian di Bulatan Batu Caves menghala Taman Wahyu Kuala Lumpur tengahari semalam.

Dalam kejadian tengahri itu motosikal Abdul Hakim Abdul Halim,29, dikatakan telah bergesel dengan sebuah lori yang masuk kelaluan nya yang menyebabkan motosikal nya hilang kawalan lalu terbabas ditepi jalan.

Mangsa mengalami kecederan dikepala dan badan meninggal dunia ditempat kejadian setelah disahkan oleh pihak perubatan yang tiba ditempat kejadian untuk memberi bantuan kecemasan awal pada mangsa.

Abdul Hakim merupakan salah seorang penggerak awal Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia yang mana pihak Armada amat berduka cita dengan apa yang menimpa Akim tidakan susulan akan dibuat oleh pihak mereka bagi membantu keluarga arwah.

” Innalilahiwainnalilahirajiun. Salah seorang penggerak awal Armada Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Abdul Hakim Bin Abdul Halim telah dikhabarkan terlibat dalam kemalangan maut berdekatan Bulatan Batu Caves, Gombak.

Allahyarham meninggalkan isteri yang sedang mengandung bersama tiga orang anak yang masih kecil. Justeru itu, Armada mengambil tanggungjawab untuk meringankan beban keluarga beliau dengan melancarkan tabung kilat.

Bagi yang ingin menyumbang bolehlah menderma terus kepada:

Maybank Armada Bumi Bersatu Enterprise – 562254511198 , dengan meletakan reference: (Hakim)

Marilah kita sama-sama membantu meringankan beban keluarga Allahyarham dalam menghadapi ujian besar ini – Facebook Mustafa Abu Bakar

Akim meninggalkan isteri yang sedang mengandung 2bulan dan 3 cahaya mata yang masih kecil hasil perkongsian hidup dengan isteri nya yang dikenali dengan nama Finie, apa yang berlaku mengudang pilu insan-insan yang mengenali Akim yang disifatkan mereka sebagai seorang yang sangat baik dan komited dengan apa yang dilakukan.

Jenazah Akim dihantar ke HKL untuk tindakan lanjut sebelum di surau Taman Selaseh gombak dan di kebumikan di Tanah Perkuburan Sebelah Duke Highway selepas insyak malam tadi.

Semoga keluarga nya tabah dengan dugaan ini,isteri nya melalui laman sosial nya memohon sesiapa yang ada menyimpan gambar arwah disaat dirinya sedang bertarung nyawa ditempat kemalangan dia memohon orang ramai memdamkan foto tersebut demi menghormati keluarga nya yang telah kehilangan insan yang mereka sayang.

Isterinya juga memohon orang ramai yang cuba meminta derma untuk arwah suami nya dari persatuan yang tidak sah mengabaikan permintaan mereka kerana dia khuatir ada orang-orang yang mengambil kesempetan apa yang berlaku kepada arwah suaminya.

Punca sebenar kejadian kini disiasat oleh pihak berwajib kes dianggap sebagai kes langgar lari yang mana lori yang bergese dengan mangsa meninggalkan tempat kejadian,semoga roh Akim tenang disana. Al fatihah.